Радостина Маринова е единствената ни състезателка, която попадна в Топ 10, индивидуално след края на първата фаза на европейското първенство при жените. 

25-годишната диагоналка е шеста при нападателките и седма при реализаторите в хода на груповия етап на шампионата на Стария континент. Маринова използва по най-добрия начин шанса, който й бе предоставен от Лоренцо Мичели. Т

Тя се превърна в основна фигура в състава ни през това лято и показа до момента, че може да й се гласува доверие в тежки ситуации. 

За 5-те двубоя, които изигра в Монца и Торино, родната красавица е записала 85 успешни атаки, средно по 4.25 на гейм. Това я нарежда на шесто място по този показател, където лидер е Изабел Хаак от Швеция със 116 (6.44 на част). При реализаторите Маринова е седма с 93 точки, средно по 4.65 на гейм. Тук над всички отново е нападателката на тре кронур със 135 (7.5). 

Нито една друга наша волейболистка не попада в Топ 10, въпреки че Мирела Шахпъзова е поставена на девето място при разпределителките, но тя е играла твърде малко, с едва 20 подавания за 6 гейма.