Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти беше категоричен, че това лято клубът няма да привлича повече нови футболисти. Това означава, че няма шанс и за идването на Килиан Мбапе от Пари Сен Жермен, каквито нагласи имаше.

“Това беше, повече играчи няма да взимаме сега”, убедено заяви треньорът на пресконференция днес преди мача за първенство срещу Селта в петък вечер.

Италианецът разкри, че ветеранът Лука Модрич не е никак щастлив от факта, че все по-рядко играе. През септември халфът ще навърши 38 години, но все пак отказа трансфер в Саудитска Арабия, за да остане на “Бернабеу”. “Лука вече реши какво иска. За него е необичайно да не играе постояно, както е било винаги. Очевидно е, че не е доволен, но е добре. Модрич ще помага. За всички, дори и за мен, е странно, че Лука не е титуляр, но той ще има своята роля”, убеден е Анчелоти.

Треньорът обяви още, че новият вратар Кепа Арисабалага вече ще застане под рамката, след като в двубоя срещу Алмерия в предишния кръг на Ла Лига остана на пейката.

Специалистът увери, че не се притеснява от евентуални оферти на клубове от Саудитска Арабия към негови футболисти. Все пак той призова ФИФА да намери начин да вземе мерки, които да балансират пазара.

Иначе Анчелоти говори и за трансформацията в играта на Винисиус Жуниор и Родриго, които привикват към новата схема на игра с двама централни нападатели и Джуд Белингам зад тях. До миналия сезон бразилците действаха основно на крилата.

“Според мен Родриго няма никакъв проблем, защото той и без това е свикнал по-често да играе по-навътре в полето. Винисиус пък бързо се адаптира. Истината е, че не пришпорвам никого. Вини има нужните качества, за да избира как точно да действа. Смятам, че ако е по-близо до вратата, ще получава повече възможности за попадение. Там дори ще може да реализира само с едино докосване, докато ако се намира извън наказателното поле, няма да може да го прави. Имах състезател като Филипо Индзаги, който заби 200 от общо 300 гола с едно докосване. Не казвам, че нещата са сходни, но Винисиус трябва да се научи да се движи повече в наказателното поле”, обясни треньорът.

Бившият наставник на Ювентус и Милан е очарован и от прогреса на Белингам, който много скоро след трансфера си демонстрира, че се чувства отлично.

5️⃣ @BellinghamJude 5️⃣ #RMCity pic.twitter.com/HO1ViSGtxQ

— Real Madrid C.F. 🇬🇧🇺🇸 (@realmadriden) August 23, 2023