Аксел Трухчев ще трябва да се бори, за да завоюва място в стартовия състав на италианския Рана (Верона).

Френският ас от български произход, който имаше огромна заслуга за шампионската титла на Нефтохимик 2010 (Бургас) в България, може да бъде важен волейболист в тима воден от Радостин Стойчев.

ПРИЧИНИ

„Предложението от Верона дойде преди 2 години, само че току-що бях подписал договор с френски отбор. Опитахме се да се оттеглим от контракта, но не беше възможно. Тук съм, за да се подобря, за да видя дали мога да се състезавам с най-добрите в света. Идването в Италия винаги е било една от целите ми, за да разбера на какво ниво съм и какъв е моят потенциал. За мен това е наистина важна стъпка."

РАДОСТИН СТОЙЧЕВ

„Запознахме се преди 2 години, но го познавам по-добре заради славата му, тъй като той спечели много. Все още не го познавам много добре като човек, но знам, че работи толкова усилено, за да извлече най-доброто от всеки играч. Не ме интересува кой е пред мен, единственото, което знам е, че с работа всичко е възможно. Ако не бях боец, със сигурност нямаше да съм във Верона".

ХАРАКТЕРИСТИКИ

„Сервисът и атаката са най-добрите ми оръжия. Но и защитата. За останалото трябва да израсна във всеки фундамент. И затова съм тук, защото знам, че Радо те кара да работиш здраво и това е много важно за мен."

КОНКУРЕНЦИЯ

„За мен това е нещо добро. няма какво да губя. Знам откъде идвам, мисля за всички трудности, с които трябваше да се сблъскам през годините, за да мога да играя в Италия и да имам шанс. Не ме интересува кой е пред мен, единственото, което знам е, че с работа всичко е възможно. Ако не работите, по-добре си останете вкъщи на дивана. Но това не е моят манталитет. Ще дам всичко от себе си, знам какво мога да направя, без да се засяга голямото уважение, което изпитвам към всички мои съотборници. Ние сме млад отбор с голям потенциал и има много бойци. Мисля, че ще имаме страхотна година. Ще се подкрепяме взаимно, за да стигнем далеч”.