Крилото на Барселона Усман Дембеле ще пристигне в Париж тази вечер, като ще премине задължителните медицински прегледи утре, преди да подпише с Пари Сен Жермен, съобщава “Льо Паризиен”.

Парижани ще привлекат френския национал, след като задействаха откупната му клауза в размер на 50 млн. евро. Очаква се той да подпише в събота договор до лятото на 2028 г.

🔴 Dans les tuyaux depuis la fin de semaine dernière, le transfert d’Ousmane Dembélé au Paris Saint-Germain est désormais bouclé
➡️ https://t.co/zJO7o0Q7EJ pic.twitter.com/C95MW2fVrC

— Le Parisien (@le_Parisien) August 3, 2023

Дембеле ще се превърне в деветото лятно попълнение на ПСЖ, след като френските шампиони вече си осигуриха услугите на Милан Шкриняр, Марко Асенсио, Мануел Угарте, Канг-Ин Лий, Люка Ернандес, Шави Симонс (под наем), Шер Ндур и Арнау Тенас, като се очаква привличането и на нападателя на Бенфика Гонсало Рамош - друга сделка, която парижани се надяват да сключат бързо.

7 години след като напусна Рен в посока Борусия (Дортмунд), Усман Дембеле ще се завърне във френската Лига 1. През 2017 г. той премина в Барселона с трансфер, чиято обща стойност бе близо 135 млн. евро. При каталунците обаче той бе измъчван от редица контузии, заради които за шест сезона изигра само 185 официални мача, като вкара в тях 40 гола и даде 43 асистенции.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago