Легендата на Барселона Христо Стоичков разкритикува Усман Дембеле, който не иска да стои повече на “Камп Ноу” и е пред трансфер в Пари Сен Жермен. Оказа се, че френският нападател е поискал да бъде продаден, като това ще вкара в касата на каталунците само 25 млн. евро, защото заради специална договорка трябва да получи половината сума от 50-те млн. евро, заложени в откупната му клауза.

“20 пълни мача за 4,5 години! По моето време щеше да ми чистиш обувките”, изригна българинът по адрес на Дембеле в телевизионно студио.

Ицо визира постоянните травми на футболиста, заради които той не игра в много мачове.

“Извинявай, но контузен за 108 двубоя - продължи да излива гнева си Стоичков. - 18 гола и 16 асистенции, а струва 140 млн. евро плюс бонуси. Самият аз положих усилия да науча какво означава Барселона и каква е историята на клуба. Научих за ерата на Кубала, Караско, Ханзи Кранкъл, Линекер, Бакеро, Салинас, Алесанко. А ти никога не научи какво значи Барса. Христо Стоичков ти казва следното: ако не искаш да стоиш в отбора, поне не проявявай неуважение към емблемата на клуба. Събличай фланелката и казвай “Дами и господа, аз си тръгвам. Благодаря ви много, че бях тук 4,5 години, в които заблуждавах хората да вярват, че знам как се играе футбол”. Казвам ти това, защото аз играх на тази позиция, а ти дори не се опита да научиш кои състезатели са бил на нея преди теб. Ако не ти харесва в Барселона, мерси и чао.”

“Сеньор Лапорта - обърна се Камата и към президента на клуба. - Отваряй вратата и го пускай да си ходи. Хората, които не усещат какво е да защитаваш цветовете на Барса, да се махат. Тази съблекалня заслужава уважение. С история от 121 години клубът заслужава уважение”.

Hristo Stoichkov didn't hold back against Dembele 🐀😭 pic.twitter.com/ghvwT62ejF

— DAM🇦🇺 (@Futbol_DAM) August 1, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe