Манчестър Сити и РБ Лайпциг в крайна сметка се постигнали договорка за трансфера на Йошко Гвардиол, твърди италианският журналист Фабрицио Романо. Подобна информация се появи и преди около две седмици, но впоследствие тя бе отречена от германската страна. Романо твърди, че ръководствата на двата тима в момента изчистват последните детайли и очакват официално сделката да бъде завършена, а документите подписани до края на седмицата. 

Цената на Гвардиол ще бъде 90 милиона евро и по този начин той ще се превърне в най-скъпия защитник за всички времена. Досега тази класация се оглавяваше от Хари Магуайър. Хърватинът най-вероятно ще пътува за Манчестър в най-скоро време и ще премине медицински прегледи в петък. Самият футболист се е разбрал за личните си условия още преди два месеца и най-вероятно ще подпише с “гражданите” контракт за пет години.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages