Президентът на Рилски спортист инж. Петър Георгиев отправи поредна доза критики към Съдийската комисия на БФБ. Шефът на самоковци заяви пред Sportal.bg, че ще проведе разговори с президента Георги Глушков относно потенциални промени с организацията на съдиите в българския баскетбол.

“Набелязал съм треньор, като до 10 август ще се финализират нещата с него”, заяви Георгиев по отношение на Рилски спортист. “Също така търся двама-трима играчи. Иначе с повечето състезатели имаме договори. Основните играчи ги има. Това също е една от причините да остана, тъй като договорите им са двугодишни. Да ги оставя на средата…”, добави той.

“Имам разни разговори с президента на федерацията дали ще правим някакви промени в баскетбола в тази държава или така ще си я караме. Имам предвид за организацията на съдиите. Трябва да има и човек от федерацията, който да отговаря за тези неща. Да не мислят, че са в основата на баскетбола. Те са в основата на простотиите. Те не правят баскетбол в България. За толкова години не са направили един съдия, камо ли пък да има някаква схема или система на обучение. Има двама-трима, които правят щуротиите и това е”, критичен бе Георгиев.