От Ювентус официално обявиха, че са прекратили договора на 21-годишния халф Мохамед Ихатарен, въпреки че споразумението беше до юни 2025-а.

“Старата госпожа” купи нидерландеца от ПСВ Айндховен през лятото на 2021-ва, но оттогава насам кариерата на младия играч тръгна рязко надолу, като за това имат заслуга и непрестанните скандали, в които се замесва той. Още преди да напусне “филипсите” Ихатарен се скара с тогавашния си треньор Роджър Шмид, а по-късно беше отлъчен от състава поради дисциплинарни причини.

След преминаването си в Ювентус той веднага беше преотстъпен на Сампдория. Няколко седмици по-късно обаче играчът се прибра своята родина, посочвайки като причина проблеми с адаптацията си. В генуезкия клуб им писна от поведението и липсата на професионализъм на Ихатарен и така още през януари 2022-ра го върнаха на “бианконерите” без той да е изиграл нито един мач за “моряците”.

🚨🇳🇱 𝐎𝐅𝐅𝐈𝐂𝐈𝐀𝐋 | Juventus have terminated the contract of Mohamed Ihattaren (21) — he's now a free agent. pic.twitter.com/2izxsxYJsf

— EuroFoot (@eurofootcom) July 28, 2023

Въпреки това торинският гранд веднага намери нов кандидат за неговото преотстъпване в лицето на Аякс, откъдето дори можеха да го закупят срещу 2 млн. евро. В един момент обаче тогавашният наставник на амстердамци Ерик тен Хаг изрази опасенията си относно физическата форма на Ихатарен, който в крайна сметка записа само един двубой за първия състав на клуба и беше върнат на Ювентус в началото на тази година.

Извън терена халфът също се забърка в доста неприятности. Нидерландската преса пише, че той е замесен с една от местните криминални организации, заради което се стигнало до смъртни заплахи и подпалване на неговия автомобил. На всичкото и отгоре, през февруари тази година футболистът беше арестуван заради обвинение за домашно надсилие над неговата приятелка. Впоследствие той беше освободен от ареста, но стана обект на разследване.

Поради всички тези причини не е изненадващо решението на Ювентус най-после да се раздели с Ихатарен.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago