Вариантът Килиан Мбапе да премине от Пари Сен Жермен в Ал-Хилал все още е актуален. Саудитският клуб предложи 300 млн. евро за нападателя, който беше поставен в трансферната листа от ПСЖ заради категоричния си отказ да подпише нов договор. И макар че голямата цел на Мбапе е да облече екипа на Реал Мадрид, това може да се случи следващото лято, а дотогава световният шампион да играе в Саудитска Арабия. 

По информация на “АС”, от обкръжението на Мбапе вече преговарят с Ал-Хилал. Клубът планира да му дава годишна заплата от 400 млн. евро, а Мбапе настоява за 500 млн. за сметка на по-малка трансферна сума за ПСЖ. 

Предмет на разговорите са не само финансовите условия, но и срока на контракта. Ал-Хилал иска световния шампион да подпише за две години, докато той би склонил да приема офертата само срещу едногодишен договор. За да си осигурят услугите на Мбапе, шефовете на Ал-Хилал са готови на компромис в това отношение. Нещо повече: те смятат да постигнат паралелна договорка с Реал Мадрид, която да гарантира на Мбапе, че след година ще премине на “Сантиаго Бернабеу”. С тази цел представител на саудитския клуб е пътувал до Мадрид преди 10 дни. 

🚨🌕| A Saudi representative has been in Paris for 10 days to try to convince Kylian Mbappé. It's "a matter of honor" for Saudi Arabia, after they were rejected by Messi. @brunoandrd 🇫🇷 pic.twitter.com/0e2X1sRFCg

— Madrid Zone (@theMadridZone) July 25, 2023

За ръководителите на Ал-Хилал е въпрос на чест да привлекат френския национал, след като не успяха да сторят същото с Лионел Меси. Самият Мбапе все още обмисля различните варианти, но едва ли би предпочел да не играе една година, каквато е перспективата, ако остане в ПСЖ до края на договора си, пред възможността да спечели огромни пари в Саудитска Арабия и след това да подпише с Реал. Семейството на нападателя също е на мнение, че той трябва да приеме офертата на Ал-Хилал. 

На този етап Реал Мадрид продължава с изчаквателната си стратегия. Кралският клуб има финансовата възможност да отправи предложение за Мбапе, но това със сигурност няма да се случи преди 31 юли. На “Бернабеу” знаят, че времето работи за тях. От клуба са в постоянен контакт с французина през последните два месеца.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe