Капитанът на мъжкия национален отбор на България по баскетбол Павлин Иванов продължава фантастичното си представяне в предквалификациите на ЕвроБаскет 2025. Стрелецът постигна 25 точки на сметката си при победата над Австрия с 83:71 в зала “Арена Ботевград”, три дни след като записа 16 точки и 9 асистенции в двубоя срещу Норвегия. Ето какво каза Иванов след мача срещу австрийците:

“Доволен съм, че победихме. Със сигурност можехме да играем по-добре, но нека нещата станат стъпка по стъпка. По време на мача си взимам ситуациите и така се случва, че накрая трябва да поема отговорност. Не си наумявам, че аз съм лидерът. Просто така се получиха нещата. Благодаря на съотборниците ми.

Загубата от Норвегия беше полезна. Не мога да кажа, че сме ги подценили там. Вярно е, че са Норвегия и не са баскетболна нация, не че и ние сме баскетболна нация, но те имат добри играчи, които направиха добри мачове. Трябва да влезем максимално концентрирани и да бъдем такива до самия край.

15

Не знам кой от двата ни съперника играе добре. Отстрани сякаш норвежците са по-добри, но в Австрия със сигурност ще ни бъде тежко. Нека обаче мислим мач за мач. Не ме интересува кой ще победи между тях. Просто е важно ние да си вземем домакинския мач.

Всеки фен на баскетбола нека заповяда, защото имаме нужда от публика. Залата не беше пълна, но беше шумна. Надявам се срещу Норвегия да бъде още по-пълна и още по-шумна”, заяви Иванов.