Легендарният бивш президент на Милан Силвио Берлускони почина на 86-годишна възраст. От известно време насам той се бореше с левкемия. Отделно състоянието му се влошаваше заради възпаление на дробовете, заради което биваше приеман в клиника “Сан Рафаеле” в Милано. Там той се завърна преди дни.

Берлускони е най-успешният президент в историята на футбола, като за 30 години начело на Милан изведе "росонерите" до 28 трофея - пет титли в Шампионската лига, осем титли на Италия, пет суперкупи на Европа, шест Суперкупи на Италия, две междуконтинентални купи, световно клубно първенство и една Купа на Италия. "Росонерите" пък играха осем пъти финал в ШЛ, а последните три години не се класират в евротурнирите.

Той пое клуба през далечната 1986 година, спасявайки го от банкрут, след което го изведе до световните величини. Берлускони се раздели с любимия Милан през 2017 година. До последно той беше президент на Монца, който успя да влезе в Серия “А”.

Паралелно Берлускони направи кариера и в политиката, след като се превърна в най-дългогодишния министър-председател на Италия, като заема този пост съответно в периодите 1994 – 1995 г., 2001 – 2006 г. и от 2008 до ноември 2011 г.

През 2013 г. той беше осъден на 4 години затвор за данъчни измами. После наказанието беше намалено до една година по силата на амнистия за престъпления, извършени преди 2006 г.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe