PlovdivDerby

Новият треньор на Ботев Пловдив Станислав Генчев иска да разчита през следващия сезон на Елвис Ману. Наставникът отлично познава качествата на атакуващия футболист от съвместната им работа в Лудогорец.

Той игра под наем в Грьонинген през пролетта, но отборът изпадна от елита на Нидерландия. През 2021 година нидерландецът стана шампион на България с Лудогорец. Тогава Елвис изигра 20 мача, в които вкара четири гола и добави четири асистенции.

Информациите в края на кампанията сочеха, че Ману води преговори с Волендам и с Хераклес. Заедно с него на „Колежа“ ще се завърнат Реда Рабей и Мохамед Брахими, които играха под наем в руския Факел Воронеж, както и Димитър Тонев, изпратен временно в Пирин Благоевград.
Генчев е обявил желанието си, но не е ясно дали Ману ще остане в Ботев през следващата кампания. Намерението на играча е да продължи кариерата си в Нидерландия, но може бързо да бъде разубеден. Той пристигна при жълто-черните през лятото на миналата година и подписа договор за две години. По този начин атакуващият футболист има още една до изтичането на контракта и трябва да бъде продаден, ако иска да напусне Пловдив. През есента той изигра 16 двубоя за канарчетата във всички турнири, в които отбеляза десет гола.

„Ако ръководството на клуба иска да допринеса така, че Грьонинген да се върне там, където му е мястото, аз съм напълно съгласен. Ще дискутираме някои неща следващите седмици. Доколкото съм наясно, удължаване на престоя ми в клуба определено е сред възможностите“, каза Ману пред нидерландските медии в края на април. Предстои да видим дали назначението на Генчев ще промени решението му.
“Тема Спорт”