Почетният президент на Байерн (Мюнхен) Ули Хьонес е притеснен от засилващото се влияние на Близкия изток в европейския футбол. Експанзивната политика на Саудитска Арабия в последно време повдига въпроса за бъдещето на водещите първенства на Стария континент, след като големи звезди избират парите и напускат Европа. Тези дни пък Манчестър Сити, който е със собственици от ОАЕ, спечели Шампионската лига.

“Не става дума само за Сити, а за всичко, което идва от тази част на света. Много се притеснявам от задаващото се от Саудитска Арабия, защото изглежда, че там парите им не могат да свършат. Всички ние плащаме за това чрез цените на горивата”, заяви Хьонес пред “Скай Спорт”.

“Хубавото е, че тези отбори могат да играят най-много с 11 души едновременно и като цяло да имат 15-16 играчи. Ето защо винаги в света ще има едни 50-60 добри футболисти, до които ние трябва да се доберем”, продължи германската легенда.

“И все пак поздравих Джосеп Гуардиола за успеха в ШЛ и му казах, че никой не заслужава това повече от него”, призна Хьонес.

Босът коментира и привличането от Байерн на Рафаел Герейро. Португалският национал, чийто трансфер все още не е обявен официално, идва като свободен агент от Борусия (Дортмунд): “Когато планирахме селекцията и името му беше споменато като очертаващ се свободен агент, всички веднага се съгласихме, че трябва да го вземем. Това е футболист, когото можем да използваме много добре, защото е поливалентен. Може да играе като ляв бек, като ляво крило, а и в центъра на терена. Ако искаш да разполагаш с балансиран състав, се нуждаеш от играчи, които са на високо ниво на титулярните им позиции, но могат да действат и на други постове.”

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago