Берое ще има нови собственици до дни, поне такива са настроенията в Стара Загора. Сделката по смяна на мажоритарния пакет акции е в ход и се очаква съвсем скоро те да преминат в ръцете на американската мениджърска компания CRD Sport. Силният човек в нея е адвокатът по спортно право Данило Монти. Негов партньор е Ернан Банато. Той нашумя у нас, защото представляваше бившия централен нападател на ЦСКА - София Жорди Кайседо. Монти е с италиански паспорт, а Банато – с американски и живее в Маями. Портфолиото на компанията включва футболисти на стойност 38 млн. долара. Основният им ресурс от играчи е в петия в света футболен пазар – Мексико.

Интересното е, че въпросната фирма искаше да придобие Пирин в началото на пролетта. Това се случи, след като бизнесменът Пол Белогур напусна “орлетата” и прехвърли дяловете си на общината. От CRD Sport водиха преговори с кмета на Благоевград Илко Стоянов, но до такава не се стигна. Сега обаче се очаква да има стискане на ръцете за Берое, пише “Тема спорт”.

Старозагорци запазиха елитния си статут, след като победиха втородивизионния Спортист (Своге) на бараж. Това улесни преговорите за клуба, които се очаква да бъдат финализирани до ден-два. Бъдещите собственици ще си доведат и чуждестранен треньор. В момента “заралии” са без наставник, след като се разделиха с Николай Киров.

От клуба ще трябва да направят и мащабна селекция, защото повечето от сегашните играчи са с изтичащи договори.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe