Новак Джокович получи трофея от ръцете на Яник Ноа и след това говори вдъхновяващо след спечелената трета титла в Ролан Гарос и 23-а в големия шлем. Според него, да постави рекорд по най-много титли в четирите топ-турнира точно в Париж има специално значение. Защото винаги във френската столица му е било най-трудно. От новата седмица сърбинът ще се премести от 3-то на 1-во място в ранглистата на АТР.

"Още веднъж искам да благодаря за специалното отношение. Привилегия е за мене да споделя този момент. Едва ли е съвпадение, ча точно тук взех 23-ата си титла, защото тук винаги ми е било най-трудно. Изключително съм горд и доволен. Благодаря за енергията, ентусиазма и положителните емоции", започна сръбският шампион. 

И след това се обърна към Каспер Рууд, който се бори колкото му позволяваха силите:

 "Поздравления за твоя екип, които са страхотни професионалисти и хора. Съжалявам за резултата, знам колко е трудно. Но ти играеш трети финал в последните си пет участия в Големия шлем и втори пореден тук. Пожелавам ти да побеждаваш всеки, освен мене".

"Огромна чест е за мене да получа купата от ръцете на Яник Ноа. Бях много малък, когато ти Яник, се отказа. Но знам какво огромно влияние имаш върху историята на френския тенис. Благодарен съм на семейството ми, на хората от моя щаб, защото не ме оставиха без подкрепа нито за минутка. Накрая искам да кажа, че ако искаш по-добро бъдеще, трябва да го създадеш. Всичко е в твоите ръце".

"Благодаря на футболните звезди, които дойдоха на мача и ми дадоха подкрепата си – Жиру, Ибрахимович, Мбапе, Том Брейди. За мен е чест да играя пред такива хора, такива звезди", завърши Джокович.

Рууд, който се бори здраво и може би заслужаваше да спечели първия сет, също отдаде заслуженото на новия шампион. "Това е още един рекорд, с който ти пренаписа историята на нашия спорт. Радвам се, че аз съм човекът, който първи те поздравява за титлата. Продължавай да работиш така и да подобряваш рекорди. Благодаря на организаторите и на хората, които идваха рано сутрин и си тръгваха късно вечер. Не бива да бъдат забравени"."Не мога да благодаря на всички, но искам да спомена майка ми, баща ми, семейството и щаба ми. Публиката, атмосферата бяха невероятни в тези две седмици. Надявам се, че ще се видим догодина, каза Каспер Рууд от корта.