Футболните клубове в Саудитска Арабия продължават да търсят начини да привлекат големи имена не само като играчи, но и като треньори. Потвърждение за това е информацията, че наставникът на Ювентус - Масимилиано Алегри е поредното известно име във футбола, което е получило изгодно от финансова гледна точка предложение за ново начинание в арабската страна.

Според “Гадзета дело спорт” до Алегри е достигнала оферта да поеме саудитски клуб. За разлика от колегата си в Рома Жозе Моуриньо, треньорът е проявил интерес, като предстои негова среща с представители на въпросния отбор през следващите 24-48 часа в Монте Карло, където в момента се намира Алегри. Не е ясно за който точно клуб става въпрос, но от изданието смятат, че най-вероятно това е Ал-Хилал, който неуспешно изкуши Лионел Меси да се присъедини към състава му. Оттам са готови да увеличат заплатата на наставника три-четири пъти в сравнение с това, което той получава при “Старата госпожа” - 7 млн. евро годишно плюс бонуси. Негова конкуренция се явява бившият селекционер на Бразилия - Тите, който преговаря с Ал-Хилал от няколко дни насам. Другият споменат клуб е Ал-Насър, където играе суперзвездата Кристиано Роналдо.

🚨A big offer for Allegri expected.

A summit between the parties would even be scheduled in Monte Carlo in the next 24-48 hours.
In addition to the coach, a number of intermediaries and the owner of a club in Riyadh will be present. #Juventus

[@Gazzetta_it] pic.twitter.com/fLqGjCQ7Yu

— Bianconeri Zone (@BianconeriZone) June 10, 2023

От друга страна, това ще даде възможност на Юве да се раздели с Алегри две години преди изтичането на договора между двете страни без да му плаща компенсация в размер на около 40 млн. евро. Ако се стигне до това, водещи кандидати за негов наследник са бившият играч и помощник-треньор на “бианконерите” Игор Тудор, както и Антонио Конте, който е легенда на торинския гранд и като футболист, и като наставник.

Allegri, arriva una maxi offerta dall’Arabia. Vertice a Montecarlo #Juve https://t.co/tRocZwJkLi

— La Gazzetta dello Sport (@Gazzetta_it) June 10, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages