Фиорентина не успя да спечели шампионската титла на Италия на ниво Примавера. "Виолетовите", водени с капитанската лента от българския национал Димо Кръстев, загубиха финала срещу Лече с 0:1 след продължения. Двубоят на стадион "Мапей" в Реджо Емилия беше изключително драматичен, а Лече стигна до триумфа с гол в 120-ата минута на Емин Хасич.

По пътя към финалния двубой Фиорентина елиминира Рома и Торино, а срещу "джалоросите" в герой се превърна именно Димо Кръстев, който вкара решаващото попадение за крайното 3:3 в добавеното време.

Това беше трети финал за отбора на Алберто Акуилани през настоящия сезон. Преди това "виолетовите" спечелиха Суперкупата на Италия в тази възрастова група след победа срещу Интер на Никола Илиев, а после отстъпиха на Рома в спора за Купата на Италия.

Лече завърши на първо място в редовния сезон и беше отборът с най-добра защита. "Джалоросите" се класираха директно за полуфиналите, където отстраниха Сасуоло. Титлата е трета за Лече след тези през 2003 и 2004 година, когато в състава беше Валери Божинов. Фиорентина е ставал шампион три пъти, но за последно през сезон 1982/83.

И двата тима пропуснаха по няколко положения преди почивката, а през второто полувреме действаха по-предпазливо. В 82-ата минута Кръстев беше близо до гол за Фиорентина, но не можа да прати топката в мрежата зад Александру Борбей. Стигна се до продължения, в които късметът се усмихна на Лече и след изтичането на 120-ата минута шведският защитник Хасич довкара с глава топката след центриране от корнер, носейки титлата на Лече.

Димо Кръстев получи висока за представянето си във финала. Специализираният сайт fiorentina.it отбеляза, че българинът е допуснал само една по-сериозна грешка в срещата, но нападател на Лече не се е възползвал от нея.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe