Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед излизат на „Уембли“ в 142-рия финал за ФА Къп. „Гражданите“ ще се опитат да направят втората крачка към требъла, към който са се устремили, докато „червените дяволи“ преследват дубъл от отличия във вътрешните турнири, след като вече спечелиха „Карабао Къп“. Сити може да спечели ФА Къп за седми път в своята история, докато Юнайтед ще се опита да вдигне 13-и трофей от надпреварата. Градските съперници излизат обаче във финал помежду си за първи път в историята на най-стария футболен турнир.

Тимът на Джосеп Гуардиола все още не е допуснал нито едно попадение във вратата си в мачовете за ФА Къп през настоящия сезон, като головата разлика е 17:0 в полза на „небесносините“.

Манчестър Юнайтед спечели последното издание на дербито, след като надделя с 2:1 над Сити на „Олд Трафорд“ през януари. По-рано през сезона обаче „гражданите“ разбиха с 6:3 „червените дяволи“ на „Етихад“.

Пеп Гуардиола още вчера обяви, че на вратата ще започне Щефан Ортега. Кевин де Бройне и Джак Грийлиш се завръщат сред титулярите след контузии. Очаквано Ерлинг Холанд води атаката на „гражданите“.

The lads are here! 📍#ManCity | @okx pic.twitter.com/ZazGIRDmJS

— Manchester City (@ManCity) June 3, 2023

Манчестър Юнайтед е без Антони и Антони Марсиал. При това положение Маркъс Рашфорд застава на върха на атаката, а Джейдън Санчо и Бруно Фернандеш са по двата фланга.

💼 Business trip. @PaulSmithDesign 👌👔#MUFC || #FACup pic.twitter.com/YAcSEM5hRW

— Manchester United (@ManUtd) June 3, 2023

Манчестър Сити: Ортега, Уокър, Стоунс, Диаш, Аканджи, Родриго, Де Бройне, Гюндоган, Бернардо, Грийлиш, Холанд

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Варан, Линдельоф, Шоу, Каземиро, Фред, Ериксен, Фернандеш, Санчо, Рашфорд

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe