Виктория Азаренка продължава във втория кръг на турнира по тенис на клей WТА 1000 в Рим с награден фонд от 3,57 милиона евро. Бившата шампионка от Откритото първенство на Австралия се наложи с 6:4, 6:3 срещу Слоун Стивънс.

Представителката на Беларус показа силна игра и точни удари от основната линия и поведе с 4:2 във втората част, което беше решителният момент в двубоя. 33-годишната Азаренка игра финал в италианската столица през 2013 година, но загуби срещу Серина Уилямс.

Във втория кръг на турнира Азаренка ще се изправи срещу американката Медисън Кийс.

"Ще се опитам да се насладя на всеки един момент на корта тук. Времето минава толкова бързо, сякаш не съм била в Рим от доста дълго време. Желанието ми е да се насладя на миговете на корта, защото не знам колко дълго ще продължа в турнира. Все още чувствам, че мога да бъда сериозна конкуренция", заяви Азаренка, която играе за 14-ти път на турнира в столицата на Италия.

Финалистката от "Ролан Гарос" 2022 Коко Гоф също се класира за втория кръг в Рим. Американката се справи с Юлия Путинцева (Казахстан) след категоричното 6:0, 6:1.

Каролина Плишкова, шампионка в Рим от 2019 година и двукратна финалистка, отпадна след поражение с 6:7 (5), 2:6 срещу унгарската квалификантка Анна Боднар.

Украинката Анхелина Калинина отстрани рускинята Ана Блинкова след 6:2, 6:2, докато Тейлър Танзеунд победи с 6:2, 3:6, 6:3 Джесика Пегула в изцяло американския двубой в Рим.