Тази вечер предстои голяма вечер за европейския футбол. Ще се изиграят първите срещи от 1/2-финалната фаза на турнирите Лига Европа и Лига на конференциите.

Един от най-очакваните двубои е този между Фиорентина и Базел. Италианците вече се класираха за един финал и ще опитат да спечелят купата в родината си в мач срещу Интер. Сега те ще могат да се борят и за второ отличие, но на пътя им са коварните швейцарци, които започнаха участието си в турнира още от предварителните кръгове.

Безел влезе в групите на Лигата на конференциите след два инфарктни мача срещу българския ЦСКА - София в плейофите, когато загуби първия сблъсък с 0:1 в София, а на реванша в Швейцария стигна до обрат, побеждавайки с 2:0, а победният гол падна 6 минути преди края на редовното време.

Дали Фиорентина ще направи крачка към класиране на втори финал този сезон или Базел ще направи поредната си силна европейска вечер, ще разберем в мача на стадион “Артемио Франки”. Мачът започва от 22:00 българско време и ще бъде следян на Sortal.bg.

Fiorentina 🆚 Basel: who you got? 🤔#UECL pic.twitter.com/Yj5Vwae1cE

— UEFA Europa Conference League (@europacnfleague) May 8, 2023

Домакините от Фиорентина започват с подчертано офанзивна схема ор 4-3-3. На вратата е Пиетро Терачано, а последната линия в отбрана ще пазя т Лука Раниери и Лукас Мартинес Куарта. В халфовата линия личат името на бронзовия медалист от Мондиал 2022 в Катар - Софиан Амрабат, а на върха на атаката ще действа триото Николас Гонсалес, Артур Кабрал и Жонатан Иконе.

Our starting XI to face Basilea⚜️
Powered by @easportsfifa#ForzaViola💜 #fiorentina #fiorentinabasilea #uecl pic.twitter.com/SRXGz196d8

— ACF Fiorentina English (@ACFFiorentinaEN) May 11, 2023

Гостите от Базел отговарят на предизвикателството, като обръщат особено внимание на халфовата си линия, започвайки мача в схема 3-5-2. Марвин Хайнц ще пази на вратата, а в защита е триото Михаел Ланг, Касим Нуху и Анди Пелмар. По крилата швейцарците ще изнасят топката чрез Дан Ндойе и Рикардо Килафибри, а италианската врата ще опитат да поразят Жан - Кевин Огюстен и Зеки Амдуни

👉 this is how we're starting 🆚 ACF Fiorentina ❤️💙

ℹ️ 𝐕𝐞𝐫𝐥𝐞𝐭𝐳𝐭: Comas, López#FCBasel1893 #MirSinBasel #UECL #ACFFCB #Aufstellung #rotblaulive pic.twitter.com/iykwfDJ6QC

— FC Basel 1893 (@FCBasel1893) May 11, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe