Рома посреща Байер (Леверкузен) в първа среща от полуфиналите в Лига Европа. През миналия сезон отборът на Жозе Моуриньо спечели Лигата на конференциите, а сега е устремен към нов триумф на европейската сцена. Това е единственият реален шанс за "вълците" да си осигурят участие в Шампионската лига, защото в Серия "А" изостават от топ 4.

Байер е в сходна ситуация в Бундеслигата. "Аспирините" обаче играят много силно в Лига Европа и Чаби Алонсо се надява възпитаниците му да продължат тази тенденция и на "Олимпико". В исторически план германският тим никога не е печелил мач от евротурнирите на италианска земя.

По пътя си към полуфиналите Рома елиминира РБ Залцбург, Реал Сосиедад и Фейенорд. Байер (Леверкузен) се справи последователно с Монако, Ференцварош и Роял Юнион СЖ. Съперниците имат 4 мача помежду си в евротурнирите, в които са постигнали по една победа, а две от срещите са завършили наравно. Любопитното е, че през 2004 година Димитър Бербатов си вкара автогол при успеха на Байер с 3:1, а след това реализира едно от най-красивите попадения в кариерата си за равенството 1:1 в Рим.

📋 Ecco la formazione scelta da José Mourinho per #RomaBayer 💪

🟨 DAJE ROMA DAJE! 🟥#ASRoma #UEL pic.twitter.com/ZNA4e4OTih

— AS Roma (@OfficialASRoma) May 11, 2023

На вратата на Рома е Руи Патрисио. Португалецът записва своя мач номер 67 в Лига Европа и е рекордьор по този показател сред всички футболисти. Заради многото контузени Браян Кристанте отново ще действа в центъра на защитата, редом до Джанлука Мансини и Рожер Ибаньес. В средатана терена Моуриньо залага на Леонардо Спинацола, Лоренцо Пелегрини, Неманя Матич, Едоардо Бове и Мехмет Зеки Челик, който по принцип играе отдясно, но днес ще уплътнява левия фланг. Андреа Белоти и Тами Ейбрахам водят атаката на "джалоросите". 

So beginnen wir das Halbfinale in Rom! 🙌

🔜 #ASRB04 | #UEL | #Bayer04 | #Werkself | #ForOurDream pic.twitter.com/OGXqZgVQRu

— Bayer 04 Leverkusen (@bayer04fussball) May 11, 2023

За гостите в предни позициии стартира Адам Хложек, подкрепян от Муса Диаби и Флориан Виртц. Есекиел Паласиос и Роберт Андрих ще имат по-дефанзивни функции в средата на терена, Джереми Фримпонг и Пиеро Инкапие ще са в ролята на халф-бекове, а тримата бранители пред Лукас Храдецки са Одилон Косуну, Едмонд Тапсоба и Йонатан Та.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages