Отборът на Партизан не успя да задържи аванса си от 2-0 срещу Реал Мадрид в плейофите на Евролигата. "Гробарите" напуснаха турнира, след като снощи "белите" спечелиха решителния пети мач от серията с 97:91. След двубоя една от основните фигури на сръбския тим - Данте Екзъм, определи мелето във втория мач и последвалите наказания като основен фактор за отпадането на Партизан.

"Серията се промени, когато ме хвърлиха на земята. Убеден съм на 100% в това. Двама от нашите играчи (Кевин Пънтър и Матиа Лесор) бяха наказани, а аз играх контузен до края на серията", заяви австралиецът пред "Mozzart Sport", като добави следното: "Всеки, който е гледал мача, е забелязал, че наказанието на Реал не беше достатъчно тежко. Смятам, че всички са били шокирани от тези пет мача", визирайки санкцията от пет двубоя на Гершон Ябуселе, който повали Екзъм в мач №2.

Бившият играч на Юта Джаз дори сподели, че Ябуселе не му се е извинил лично. "Може би щях да се почувствам малко по-добре, ако той се беше опитал да ми се извини лично. Той обаче го направи само през медиите. Не съм получил нито едно извинение от Ябуселе, така че това показва какви са те всъщност", добави Екзъм.

Реал Мадрид продължава напред към Финалната четворка, където ще се изправи срещу Барселона на 19 май. В другия полуфинал един срещу друг излизат Олимпиакос на Александър Везенков срещу Монако.

Снимки: Imago