Барселона побърза да опровергае информацията на испанското издание "El Confidencial", според която каталунците са били глобени с 15,7 млн. евро от испанските данъчни власти.

В официално изявление клубът заявява: "Барселона желае да опровергае съдържанието на информацията, публикувана днес четвъртък 11 май 2023 г. от "El Confidencial" със следното заглавие: "Данъчните глобиха Барса с 15 млн. евро, след като откри плащания към играчи с автомобили и чартърни полети".

ℹ️ Comunicado del FC Barcelona sobre la información que publica hoy El Confidencial

🔗 https://t.co/0eO7RtuDnf pic.twitter.com/qqa9xssvl0

— FC Barcelona (@FCBarcelona_es) May 11, 2023

От предполагаемите нередности, за които се говори в статията, нито един от споменатите проблеми не е бил санкциониран от Министерството на финансите.

Санкциите, споменати в статията и обжалвани пред Централния икономически административен съд, се отнасят до друг въпрос, като например данъчното третиране на плащанията, извършени към агентите на играчите.

🔵🔴 El Barça emite un comunicado desmintiendo la información sobre una sanción de Hacienda

✍️ @ap_angelperez https://t.co/yvrc0rGY4m

— Mundo Deportivo (@mundodeportivo) May 11, 2023

В тази връзка Барса иска да подчертае, че през април 2023 г. Централният икономически административен съд е уважил жалбите, подадени от адвокатите на клуба, като е отменил санкциите, свързани с данъка върху доходите на физическите лица и данъка върху доходите на нерезидентите. Очаква се скоро да бъде отменена и санкцията за Данъка върху добавената стойност, тъй като тя също се отнася до данъчното третиране на плащанията, направени на агентите на играчите".

Каталунците добавят още, че ще поискат коригиране на информацията.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago