Отборите на Рилски спортист и Академик Пловдив се изправят един срещу друг в решителен трети мач от четвъртфиналната серия помежду си в Националната баскетболна лига. Двубоят започва тази вечер от 19:00 часа и ще се проведе на територията на лидерите в редовния сезон - зала "Арена Самоков".

Тимът на Людмил Хаджисотиров беше изправен до стената, след като допусна сензационна загуба със 76:79 в първото си домакинство в Самоков. След това обаче Рилски показа истинското си лице и достигна до убедителен успех с 85:66 в Пловдив, за да изравни серията и да спази сезона си.

В основен фактор за победата на Рилецо се превърна завръщането на Йордан Минчев. Крилото не взе участие в мач №1 от серията, тъй като изтърпяваше наказание, но неговото присъствие се усети във втория двубой. Националът беше най-резултатен за отбора си, след като записа дабъл-дабъл от 20 точки, 14 борби и 4 асистенции.

Победителят от днешния мач ще играе срещу Черноморец на полуфиналите в първенството. "Акулите" вече си осигуриха билет за следващата фаза, след като елиминираха Спартак Плевен с 2-0 победи. Другият полуфинал противопоставя тимовете на Балкан и ЦСКА, които се справиха съответно с Берое и Левски.

Снимка: НБЛ