Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес няма да присъсъства на днешното “Ел Класико” с Барселона на "Камп Ноу”, пише вестник “Ел Мундо”.

Според информацията на изданието причината са влошените отношения между двата клуба в резултат на решението на Кралския клуб да се включи в процеса срещу Барселона и да се присъедини като частен обвинител по делото “Негреира”, повдигнато от испанската прокуратура. Хората от обкръжението на Реал Мадрид очакват много враждебно посрещане довечера и са сметнали, че това е риск, който не си струва да се поема.

🔴 Florentino Pérez no acudirá al clásico del Camp Nou https://t.co/775cHRYmqp

— EL MUNDO (@elmundoes) March 18, 2023

Решението на “лос бланкос” да се включат в процеса доведе до отказа на шефовете на Барса да проведат традиционния обяд на директорите, който се състоя на последната среща между двата отбора в първия полуфинал за Купата на краля, спечелен от каталунците с 1:0 като гост.

Отсъствието на Флорентино Перес на "Камп Ноу" ще е историческо, тъй като той не пропуска дори дебюта на Луиш Фиго с бялата фланелка на Реал Мадрид на "Камп Ноу" след скандалния трансфер на португалеца през 2000 г., нито първия мач между двата клуба след пандемията.

🚨 Florentino Pérez will NOT be at the Camp Nou for El Clásico. It’s expected to be a very hostile reception for Real Madrid & they consider it a risk not worth taking. @elmundoes pic.twitter.com/Ffy56xYl78

— Madrid Xtra (@MadridXtra) March 18, 2023

Несъмнено това показва, че отношенията между ръководителите на двата клуба са направили явна крачка назад, а скандалът с плащанията на Барселона към бившия съдийски шеф Хосе Мария Негреира тепърва ще се разраства.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago