Волейболистите на Нефтохимик 2010 (Бургас) укрепиха позиции на върха в efbet Супер Волей, след като се наложиха над ЦСКА с 3:1 гейма в мач от 20-и кръг, изигран в зала "Младост" в морския град.

Ето какво каза след двубоя пред BGvolleyball.com посрещачът на вицешампионите Аксел Трухчев:

"Мачът с ЦСКА беше тежък, беше важно за нас да вземем трите точки - без значение как. Както и да останем лидери в класирането. ЦСКА е много добър отбор, играят добре, диагоналът им ни изтормози със сервис. Целият им състав е на ниво, за нас беше важно да играем умно срещу силния им сервис, както и в атака."

"Както казах, играхме по-умно, с което превъзхождахме съперника в отделните части. Повторихме го много пъти, във важните моменти направихме разликата. Отборът ни е много задружен, играем като братя, това е много важно. Прекрасно е да се играе тук, наистина много ми харесва. Така че се надявам да продължим да се представяме по същия начин. Нямам търпение за следващия двубой".

"Ключът бе в търпението, защото знаехме, че няма да ни е лесно. Най-вече във важните ситуации, когато те промениха ритъма си на игра, а с това нарасна нашата мотивация. Мобилизирахме се, това беше едно от важните неща", заяви Трухчев.

"Никога няма как да знаем, вероятно можеше мачът да се развие различно. Те изпълняваха много добър сервис, на моменти успяха да пропукат посрещането ми. Треньорът ме извади за кратко от игра да си избистря ума, върнах се по-силен. Накрая победихме, щастлив съм, че направихме правилните неща в правилните моменти."

"Хубаво е, че сме лидер в класирането, но целта ни е да спечелим титлата. Първо трябва да се фокусираме върху предстоящите две срещи от редовния сезон, много са важни за нас, за да продължим серията си. Както и да стартираме плейофите като първи отбор, и да сме смирени, правейки нещата, които ще ни помогнат да го постигнем. В плейофите е като отделно първенство, всичко е различно - трябва да сме концентрирани, да се подготвим за това, което ни очаква и да преследваме желаното", каза още асът.

"Трябва да победим Добруджа, както и Черно море след това. Два важни мача, в които да дадем всичко от себе си. След това да мислим изцяло за плейофите. Мисля, че срещу Добруджа няма да ни е лесно - те са домакини, не е лесно да се играе в тяхната зала. Няма значение колко мача подред сме спечелили, дали сме най-добрите... Всеки може да победи всеки. Трябва да тръгнем с положителна настройка в мача, след това да се потрудим здраво за победата", завърши волейболистът на вицешампионите.

Снимки:nvl.bg/ startphoto.bg

Снимки: Startphoto