Центърът на баскетболния отбор на Партизан Матиа Лесор ще изтърпи наказание от три мача в Адриатическата лига и ще бъде глобен с 10 хиляди евро заради опита си за физическа саморазправа с Филип Петрушев от Цървена звезда след края на дербито между двата тима от надпреварата. Така французинът няма да бъде наличен за срещите с Цедевита Олимпия, ФМП Скопие и Игокеа.

Както е известно, веднага след финалната сирена на сблъсъка, завършил при победа за Партизан с 92:81, Лесор се нахвърли върху Петрушев, като все пак страстите бяха охладени по възможно най-бързия начин от баскетболистите на паркета. От лагера на “звездашите” дори поискаха центърът на “гробарите” да бъде наказан до края на сезона, но в крайна сметка ръководството на Адриатическата лига не е стигнала до чак такива крайни мерки.

Впоследствие Лесор се извини за действията си и обясни защо е постъпил по този начин.

Zeljko Obradovic after the game on Lessort pushing Petrusev following Partizan’s victory against Crvena Zvezda: “What Lessort did was absolutely unacceptable and I told him that too. I apologize to Filip Petrusev”.pic.twitter.com/rdBufamU0u

— Cesare Milanti (@cesaremilanti) March 13, 2023

“Първо, искам да се извиня на феновете и всички хора, които ни подкрепят. Извинявам се и на моите съотборници, треньорския щаб и клуба заради начина, по който реагирах. Хвърлих лоша светлина върху отбора. Като спортисти ние трябва да показваме висок стандар, да служим за пример и да показваме хладнокръвие във всяка ситуация.

Това обаче е първият път в професионалната ми кариера, в който съм замесен в подобен инцидент, за разлика от другите герои, които имат богата история на участия в подобни грозни сцени. Почувствах необходимост да защитя себе си и достойнството си след многобройните провокации, като например ударът в последната четвърт, който попречи на дишането ми. Ако бяха само думи, изобщо нямаше да реагирам. Не искам да използвам това като извинение, но нашите фенове трябва да знаят какво се случи на паркета. За съжаление, реагирах по неправилен начин в момент, в който трябва да се наслаждавам на страхотната победа със съотборниците и феновете ни”, сподели Лесор.