Наставникът на Наполи Лучано Спалети е категоричен, че жребият за 1/4-финалите на Шампионската лига срещу Милан въобще не е добър. Той също така говори за това, че всички хора са прибързали с изказванията си, че “партенопеите” са си били осигурили класирането за тази фаза още преди реванша с Айнтрахт (Франкфурт) от 1/8-финалите, където спечелиха първо с 2:0 като гости, а след това и с 3:0 като домакини.

“Беше ни доста трудно срещу Айнтрахт, тъй като, когато всички казват, че вече си се класирал, това създава психологическо напрежение. Точно това се случи преди реванша ни с германците, въобще не ни беше лесно. След това изпитахме голяма радост, като изиграхме двубоя с определена психическа свобода. Щастието е заслужено, но в такива турнири то продължава само до следващия кръг. Град като Наполи с фенска база като нашата заслужава още повече, а не само резултата от последния ни мач.

"Milan feel at home in the Champions League, they have won the competition seven times, second only to Real Madrid."

— Football Italia (@footballitalia) March 17, 2023

Щях да предпочета да не се бяхме паднали с италиански отбор. Вече чух някои слухове, като само некомпетентни за футбола хора определят този жребий за добър, защото Милан се чувстват като у дома в Шампионската лига. Те са спечелили турнира седем пъти и отстъпват само на Реал Мадрид. Няма смисъл да отбелязваме, че само техният директор Паоло Малдини е спечелил пет от тях. През последните няколко дни четох, че отбори като Пари Сен Жермен и Манчестър Сити изпитват затруднения да извървят целия път, защото нямат история в Европа. Ако това е вярно, значи трябва да кажем, че Милан са фаворити в ШЛ. Те отстраниха не който и да е, а Тотнъм.

🗳 @acmilan will be our #UCL quarter-final opponents!

🏆 #UCLdraw
💙 #ForzaNapoliSempre pic.twitter.com/u5eX8YIoD5

— Official SSC Napoli (@en_sscnapoli) March 17, 2023

Взаимно се познаваме много добре. Виждат ми се доста добре, като намериха нова настройка с помощта на компетентността на своя треньор. Те преживяха период, през който всички преминават. В предстоящите три мача срещу този страхотен опонент ще спечели този, който е по-добър по време на двубоя. Те са много голям противник във всеки един аспект”, коментира Спалети пред Radio Kiss Kiss.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago