Изгряващата американска тенис-надежда Брандън Накашима се наложи над сънародника си Джон Иснър със 7:6 (7), 6:3, за да си класира за втория кръг на турнира в Индиън Уелс и там да си гарантира мач с руснака Даниил Медведев.

21-годишният Накашима спаси точка за пробив при 5:4 в първия сет, изпрати мача в ново равенство и там взе тайбрека. Във втората част от мача той взе едно от подаванията на опитния Иснър, известен с безпощадния си сервис, за да подлуди публиката, сред която беше и куотърбекът на Кайзер Чийфс Патрик Махоумс със семейството си.

"Да идвам на този турнир винаги е било много вълнуващо за мен. Израснал съм наблизо, точно до Сан Диегои това е един от турнирите, който беше буквално пред очите ми, когато бях малък. Идвах да гледам всички топ-професионалисти. Затова да играя срещу топ-състезател от САЩ на това състезание ми носи специално усещане", заяви Накашима след успеха си, който дойде след час и 40 минути. Иснър, който е финалист от този турнир преди 11 години, направи нетипичните за него седем двойни грешки, част от общите му 25 непредизвикани или с 18 повече от младия си съперник.

Но следващото препятствие пред младия местен талант е много по-сериозно и това е Даниил Медведев. Руснакът се намира в серия от три поредни титли, 14 поредни победи и заема 6-о място в световната ранглиста.

В друг мач от първия кръг австралиецът Джордан Томпсън съкруши френския ветеран Гаел Монфис със 6:3, 6:1, а Диего Шварцман (Аржентина) мина набързо през сънародника си Федереки Кория със 6:1, 6:2. Монфис, в момента на 36 години, не е играл от август миналата година насам, тъй като поредица от контузии наложи лечение и дълга рехабилитация. Юго Юмбер ще срещне във втория кръг канадеца Денис Шаповалов, който отстрани Бернабе Сапата Мирайес (Испания) със 6:2, 7:6 (6).

Маркос Хирон, който стана титлата на сингъл при студентите за отбора на ЮКЛА, елимина Александър Ковачевич със 6:3, 7:5. Китаецът У Ибин – първият тенисист от тази страна с титла в АТР-турнир, продължава и тук. Шампионът от миналата седмица в Далас отстрани Хауме Мунар с 6:7 (6), 6:0, 7:6 (3). Четвъртфиналистът от Откритото първенство на Австралия Иржи Лехецка пък се справи с Артур Ридеркнех със 7:6 (4), 7:5.