Англия приема Германия на “Уембли” в двубой от последния кръг на битката в група 3 на Лига “А” в Лигата на нациите. Двете големи сили ще играят само за честта си, след като “трите лъва” официално изпаднаха в долната дивизия след загубата от Италия, докато Бундестимът загуби шансове за първото място след поражението от Унгария. Маджарите и “Скуадра адзура” ще се борят за място на финалите в турнира, докато англичани и германци ще имат други цели в последния си мач през Мондиал 2022.

“Tрите лъва” нямат загуба на “Уембли” в последните си 15 мача, като в 13 от тях англичаните бяха победители.

Поражението от Унгария бе първо за Бундестима от 13 срещи под ръководството при Ханзи Флик. Последната загуба преди това бе именно от Англия на 1/8-финалите на Евро 2020.

Селекционерът на домакините Гарет Саутгейт е направил две промени в сравнение с мача с Италия. Джон Стоунс започва вместо Кайл Уокър, докато Люк Шоу заменя Букайо Сака в ролята на ляв уинг-бек. Трент Александър-Арнолд отпадна от групата, а Саутгейт продължава да гласува доверие на Хари Магуайър, който е титуляр в обичайната схема с трима централни защитници. 

Your #ThreeLions to take on Germany! 🦁 pic.twitter.com/dHcpm0Qnim

— England (@England) September 26, 2022

Ханзи Флик пък е предприел четири корекции от състава, който започна срещу Унгария. Керер, Шлотербек, Мусиала и Хавертц започват за сметка на Рюдигер, който е контузен, Гнабри, Мюлер и Вернер.

Our starting XI to face @England 📋#ENGGER pic.twitter.com/gUSHmj7PlE

— Germany (@DFB_Team_EN) September 26, 2022

Англия: Поуп, Стоунс, Дайър, Магуайър, Джеймс, Райс, Белингам, Шоу, Фоудън, Кейн, Стърлинг 

Германия: Тер Стеген, Керер, Зюле, Шлотербек, Раум, Кимих, Гюндоган, Мусиала, Хофман, Сане, Хавертц

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК!

Снимки: Imago