Чико-Бунара (Бяга) през 2018 г

„Чико-Бунара“ (Бяга) няма да участва в Трета лига. Днес бе теглена програмата за Югозападна Трета лига, а тимът от Бяга не е подал заявка за участие. След като доби право да се състезава в групата тръгнаха слухове, че „Чико“ ще преотстъпи това право на друг клуб чрез обединение, а причината е липса на достатъчно средстава за участие в Трета лига. Тогава от клуба опровергаха тези твърдения. В крайна сметка отборът от Бяга действително няма да участва в третия ни ешалон.

Новото първенство в Югозападната Трета лига ще се проведе със 17 отбора, след като стана ясно, че Чико Бунара (село Бяга) се отказва от участие и мястото им няма да бъде заето от друг отбор, понеже е твърде късно да се случи подобен вариант. Това е добра новина за борещите се за оцеляване, тъй като ще изпада само един тим в четвъртото ниво. По програмата съперниците, които би трябвало да играят с Чико (Бяга), ще почиват.

При тегленият днес жребий се получиха няколко интересни двойки за първия кръг, който ще се проведе на 3-и август от 18.00 часа. Така например среща си дават два от потенциалните претенденти за влизане във Втора лига Беласица (Петрич) и Оборище (Панагюрище). И двата отбора смениха треньорите си, като начело на Беласица е небезизвестният Атанас Джамбазки. Танчо Калпаков пък се връща начело на Оборище.

Вихрен (Сандански), който направи сериозна селекция, пирема на старта ФК Банско. Друг кандидат за влизане в професионалния футбол- Миньор (Перник), стартира като гост на Надежда от софийското село Доброславци.

Ето и програмата за новото първенство на Югозападната Трета лига, 1-и кръг:

Беласица Петрич-Оборище (Панагюрище)
Балкан (Ботевград)- ФК Кюстендил
Надежда (Доброславци)- Миньор (Перник)
Спортист (Своге)- Сливнишки герой (Сливница)
Пирин (Разлог)- Ботев (Ихтиман)
Перун (Кресна)- Рилски спортист (Самоков)
Чавдар (Етрополе)- Марек (Дупница)
Вихрен (Сандански)- ФК Банско
Септември Симтили-почива
*срещите от 1-ия кръг ще се играят на 3-и август

използвани материали от Спортал