Шест мача от първите осминафинали за Купата на БФС при децата, набор 2004, се играха вчера. Повечето от срещите бяха много оспорвани и равностойни.Изключение правят само два двубоя. Миньор (Перник) - Лудогорец и Ботев (Враца) - Левски завършиха с категорични победи за гостите, които вече мислят за следващата фаза.В останалите двойки е трудно да се прогнозира кой ще продължи напред.

В Добрич домакините наваксаха изоставане от два гола от Спартак Пд за крайното 3:3. В София Локомотив (Пловдив) върна две попадения на Национал, но въпреки това загуби с 2:3. Берое и Ботев (Пловдив) пък направиха 1:1 в Стара Загора, пише viasport.bg.

----

Добруджа - Спартак (Пловдив) 3:3 (1:1)

Изключително интересен двубой. Гостите поведоха с 3:1, но домакините стигнаха до равенството. Цветан Вълчинов откри за Спартак, а Мартин Господинов изравни до почивката.

През второто полувреме Кристиян Чолаков от дузпа отново изведе пловдивчани напред в резултата. Васил Стойчев вкара третия гол за гостите.

В края Дилян Стоянов и Никола Владев направиха резултата 3:3. Играчите на Спартак, които направиха много пропуски, имат леко предимство, заради головете на чужд терен, но прогноза за крайния победител от сблъсъка едва ли може да се направи.

----

Берое - Ботев (Пловдив) 1:1 (1:0)

Берое игра по-добре преди почивката и логично поведе. Домакините откриха резултата в средата на първото полувреме с гол на Красимир Тодоров.

През втората част Ботев изравни играта. Иван Аврамов вкара ценния гол на чужд терен за "канарчетата", с което оформи и крайното 1:1.

----

Национал - Локомотив (Пловдив) 3:2 (2:1)

Национал измъкна драматична победа над Локомотив (Пловдив) в първи осминафинален мач в турнира за Купата на БФС при децата, родени през 2004 г.

Столичани се наложиха с 3:2 като победното попадение падна в последната минута. Преди това Национал поведе с 2:0, но гостите от Пловдив изравниха.

Двата тима изиграха много интересен и оспорван двубой на изкуствения терен в НСА.

Първата чиста ситуация се откри пред Веско Илиев от състава на Национал в 19-ата минута, но той не успя да нанесе точен удар. Последва корнер, при който Иво Атанасов засече с глава и даде преднина на домакините.

Само минута по-късно Национал организира бърза и хубава атака. Емре Дрянов получи отдясно на наказателно поле, напредна и с прецизен изстрел удвои.

Няколко минути по-късно гостите върнаха едно попадение. Любомир Мерджанов овладя топката точно пред вратаря на Национал, излъга го и намали за 2:1.

До края на полувремето и двата тима имаха по една възможност, но ударите на Стефан Михайлов от домакините и Иван Узунов от гостите  излязоха в аут.

Картината на терена не се промени след почивката и двата тима продължиха да се надиграват. В 51-ата минута домакините не се организираха добре при изнасянето на топката, Локомотив се възползва от това и натисна съперника. Топката стигна до Любомир Мерджанов, който изравни.

Мачът продължи да бъде равностоен.  В края при една върната топка към вратаря на Локомотив настъпи суматоха в наказателното поле на гостите. Играчите на Национал овладяха, а най-съобразителен се оказа резервата Николай Маринов, който донесе победата на своя отбор.

С оглед играта на двата тима в първата среща се очаква реваншът в Пловдив, който ще бъде на 25 октомври, да бъде изключително интересен.