Ботев Пловдив победи Беоре в шампионатен мач в Елитната до 15 години с 1:4, предаде репорет на Glas.bg. Домакините поведоха в резултата с 1:0 през първото полувреме, но още преди почивката жълто-черните стигнаха до изравняване на резултата. През втората част канарчетата вкараха 3 безответни гола и се поздравиха с победата. с трите точки жълто-черните ще запачят лидерската си позиция. Утре вторият в класирането Локо Пд гостува на Марица Пловдив.

 

През първата част играта бе сравнително равностойна, но след почивката момчетата на Иван Гешев прегазиха своя съперник и освен отбелязаните четири гола изпуснаха още редица положения.

Срещата стартира лошо за "жълто-черните" и още в 8-ата минута домакините откриха резултата. Георги Маджаров пусна към Никола Маринов, който от своя страна намери Христо Пенев в наказателното поле, играчът на Берое залъга защитник и на празна врата се разписа за 1:0.

Още в следващата атака пловдивчани бяха близо до изравняването, след като Атанас Стоименов проби отдясно и подаде към Иво Казаков, но капитанът от няколко метра стреля покрай целта. В 10-ата минута Георги Маджаров намери Никола Маринов и атакуващият футболист пробва остро подаване, но Милко Баданов внимаваше и улови. 

В 13-ата минута Петър Итов получи извеждащо подаване и се озова сам срещу вратаря, но стражът скъси ъгъла и ударът мина покрай вратата. В 17-ата минута Иво Казаков изпълни свободен удар на 20 метра от вратата, а вратарят на домакините се намеси решително и изби в корнер.

Последваха две отлични положения за "зелените". Първо в 22-ата минута те изпълниха заучено свободен удар и нападател остана очи в очи с Милко Баданов, но стреля в аут. Само секунди по-късно Никола Маринов също се озова сам срещу стража на "канарчетата", но Баданов се намеси великолепно и отрази удара му. 

Така се стигна до 26-ата минута, в която резултатът бе изравнен. Атанас Стоименов центрира отлично отдясно, а Иво Казаков с прецизен удар в далечния ъгъл прати топката в гредата, след което тя влетя във вратата за 1:1. Малко преди края на първата част двамата пробваха подобна атака, но този път защитник изби пред главата на капитана.

През второто полувреме на терена имаше само един отбор - този на Ботев. "Жълто-черните" тотално прегазиха своя съперник и не му оставиха какъвто и да е шанс, като домакините не отправиха нито един опасен удар към вратата на Милко Баданов.

В 37-ата минута Иво Казаков пробва диагонален удар от 15 метра, който затрудни максимално вратаря и той изпусна кълбото, но след това се поправи и улови точно пред Аспарух Славов. В 41-ата минута "канарчетата" стигнаха до пълен обрат с доста комичен гол, след като топката бе изпратена към наказатленото поле на Берое, вратарят и защитник се сблъскаха и Атанас Стоименов необезпокояван овладя кълбото и го прати в опразнената врата за 1:2.

В 47-ата минута "жълто-черните" сътвориха много красива атака с няколко добри комбинации, а в края на нападението Аспарух Славов остана сам срещу вратаря и стреля, но право в тялото му. В 49-ата минута Атанас Стоименов и Иво Казаков за пореден път комбинираха по отличен начин и нападателят получи извеждащ пас от крилото, а останал очи в очи със стража пусна топката покрай него за 1:3.

В 57-ата минута ситуацията за домакините се усложни допълнително, след като Аспарух Славов се устреми срещу вратаря, но бе спънат от защитник, който заслужено получи директен червен картон. При последвалото изпълнение на свободния удар Иво Казаков прати кълбото на метър от гредата.

В 60-ата минута Георги Трифонов засече от движение центриране отдясно, но кълбото се отклони от страничния стълб на вратата на Берое. В 63-ата минута Трифонов отново бе близо до това да се разпише ,след като се озова с топка в крака в наказателното поле, залъга защитник и шутира, но стражът се оказа последна преграда и спаси. 

В 67-ата минута непрестанните атаки на "канарчетата" доведоха до четвърти гол. Георги Трифонов пусна към Иво Казаков в наказателно поле, а капитанът с успореден на голлинията пас намери Антоан Колев и защитникът с удар от близка дистанция оформи крайния резултат.