Наставникът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите преди утрешния двубой на “сините” срещу Пирин (Благоевград). Специалистът заяви, че отборът няма право да си позволи слаби мачове пред собствена публика.

“Има време да почиват футболистите. Ще играят тези, с които мислим, че можем да спечелим мача. Имаме малко повече възможност да избор, след като се върнаха някои контузени. Отборът трябва да се представи по най-добрия начин пред собствена публика. Мисля, че футболистите са наясно, че Левски не може да си позволява слаби игри или да губи още точки в първенството. Футболистите нямат избор за лъкатушене. Аз симпатизирам на Пирин, тъй като играят предимно местни играчи. Отбор, който играе уверено и комбинативно. Отбор, който иска да играе футбол и си заслужава мястото в елита”, каза Стоилов.

“Отборите, които са евроучастници трябва да избират дали да имат възможност да преместят някои мачове. Казвал съм и преди мнението си. Естествено разбирам и колегите, които са недоволни от отлагането на мачовете, тъй като може да им се насъбере доста време без официален двубой. След като правилата са такива и сме се възползвали и ние, и други отбори това е ситуацията. Мачовете в Европа са важни”.

“Ние тренираме различни схеми. В зависимост в какво състояние се намират футболистите, ще решим преди мача как да играем. Умората на младите футболисти може да бъде само в главите, а не толкова в тялото. Ивелин Попов все още не е готов да влезе в игра”, завърши Мъри.