Волейболните шампиони подкрепиха летен лагер за деца с диабет на Асоциация "Докосни дъгата" и първи национален гвардейски ученически лагер на Сдружение "Младежки гвардейски отряди"

 
 

Волейболният Хебър (Пазарджик) взе участие и подкрепи седмия летен лагер за деца с диабет на Асоциация "Докосни дъгата" и първи национален гвардейски ученически лагер на Сдружение "Младежки гвардейски отряди" под надслов „Младите хора на България – обединени“.

 
 

За да поздравят децата и младежите на събитието в Пампорово бяха бившият нациионал и либеро на шампионите Теодор Салпаров и президентът на отбора - Александър Иванов. Част от празника бяха олимпийски медалисти и шампиони - Ивет Горанова, Ренета Камберова, Мадлен Радуканова, Йордан Минчев, Христо Христов и Даниел Александров.

 

Това и e пърата съвместна инициатива на двете организации, която се провежда в курорта Пампорово. Лагерът за деца с диабет вече седма година дава надежда на подрастващите, че диабетът е диагноза, но не осъжда болните да седят у дома, да са откъснати от приятелите си, да не се занимават активно със спорт, да не се забавляват.

 

"Основната ни цел е да бъдем щастливи, да бъдем свободни, да знаем каква е болката на човека до нас, каква е радостта на човека до нас", казва д-р Десислава Ангелова, председател на Асоциация „Докосни дъгата“ и на Сдружение „Младежки гвардейски отряди“.

 

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите двубои от волейболното Световното първенство 2022, на живо, в ефира на MAX Sport.