Националният отбор по волейбол на България за мъже заема 22-а позиция в световната ранглиста на Международната федерация (FIVB) след завършване на груповата фаза на Лигата на нациите. Това стана ясно след последната актуализация на подреждането, която бе публикувана днес, 11 юли.

Според информацията "лъвовете" запазват своите позиции след изиграване на всички срещи досега, като имат 161 точки. Тимът, воден от Николай Желязков, отбеляза две победи в световната надпревара, като приключи на 15-о място. Това обаче бе достатъчно да остане в световния елит и за следващата година.

В челните позиции на ранглистата също няма промени. Първенец е тимът на Полша с 391 точки, втори е съставът на Бразилия с 370 точки, на трета позиция се намира Франция с 354 точки.

Възход бележи отборът на Аржентина, който се изкачи на 7-о място в таблицата с 280 точки. Япония отстъпва надолу и вече е на 8-а позиция с 279 точки.

Стъпало нагоре бележат още два тима – Турция и Мексико, които са 17-и и 18-и, със 179 точки. Въпреки, че завършиха с победа, волейболистите на Китай се смъкват с две позиции надолу и вече са 19-и с 174 точки.

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.