Лука Модрич изигра поредни си силен сезон и имаше огромен принос за това Реал Мадрид да завърши с титлата в Испания и с трофея в Шампионската лига. Хърватинът говори за изминалия сезон, неоъществения трансфер на Килиан Мбапе и напускането на Серхио Рамос.

“Мбапе взе своето решение. Всички мислихме, че ще дойде при нас. Не се случи и сега какво? Няма да го разпъваме. Мбапе е голям играч, но нито един футболист не е по-важен от клуба. Реал е най-великият клуб, над всеки играч и винаги ще бъде така. Кой знае какво ще се случи утре във футбола, да не говорим за след три или четири години? Само времето ще покаже”, сподели Мадрич. 

Real Madrid had not won the Champions League since 2002.

Then they signed this playmaker. He won then 5 CLs in 10 years. @lukamodric10 #LM10 pic.twitter.com/8M9hVdRtWd

— DopeFutImage (@FutDope) July 2, 2022

Той обясни, че завръщането на Карло Анчелоти създало нужната атмосфера за успехи: “В Ла Лига стартирахме много добре от самото начало. Пристигна нов, стар треньор - Карло Анчелоти, който намери доста играчи от предишния си престой в Мадрид. Това направи адаптацията към новия курс по-лесна след страхотните години със Зинедин Зидан. Анчелоти донесе ново спокойствие и стабилност. Той създаде атмосфера на взаимно доверие и вяра в нашите сили”.

Модрич призна, че напускането на Серхио Рамос миналото лято е било трудно за него: “Когато един играч, с когото си прекарал години в много успешен период, напусне, е болезнено. От първия ден Серхио беше близо до мен, помогна ми да се адаптирам към Реал Мадрид, подкрепяше ме, вярваше в потенциала ми. Станахме големи приятели, семействата ни се сближиха, прекарвахме почивките си заедно. Все още говорим за тези дни, поне чрез съобщения. Липсва ми да излизам с него, но такива неща стават във футбола”.

I will never get tired of watching Luka Modric play football. 36 years old and making it look so easy. This guy is a demon. pic.twitter.com/OliI6CL6mu

— WolfRMFC (@WolfRMFC) June 29, 2022