Разпределителката на европейския шампион Италия Офелия Малинов коментира специално пред Sportal.bg и Sportal TV предстоящия утре мач срещу България на турнира от Лигата на нациите в София. Волейболистката с български корени не крие емоциите си, когато е в страната ни и очаква интересен за публиката сблъсък между двата отбора.

"Знаем, че няма да бъде лесен мача с България, защото играят вкъщи. Те са хубав отбор и го показаха в първата среща от турнира. Така че нашият фокус е да мислим мач за мач, да вдигаме нивото си на игра и да се подготвим по най-добрия начин за финалите", сподели Малинов пред Sportal.bg.

"В България има много млади и талантливи момичета и го показаха, но трябва да намерят облика си. Мисля, че имат много хубав отбор и, ако работят добре, могат да постигнат хубави резултати. Трябва да натрупат малко опит и да вярват, да искат да постигнат високи постижения", каза още разпределителката на "Скуадра адзура".

"Винаги срещу България съм много емоционална, защото все пак майка ми и баща ми са от тук, аз съм израстнала тук в България, така че винаги е важен този мач за мен. Много ще бъде хубаво, ако бъде пълна залата", завърши Малинов.

Гледайте най-вълнуващите волейболни двубои от Лигата на Нациите (мъже и жени), на живо, в ефира на MAX Sport.