Ръководството на Реал Мадрид е взело решение, че няма да прави предложение на Марко Асенсио за нов договор, твърди "Марка". Това означава, че пред испанеца има само две опции - или да бъде трансфериран сега за около 30 милиона евро, или да остане още една година и да си тръгне през следващото лято като свободен агент. Първата възможност, разбира се, е по-изгодна и за двете страни, тъй като Реал ще получи пари за Асенсио, а самият играч ще може да отиде в друг отбор, в който да се изявява по-редовно, което пък е важно за това да получи повиквателна за Световното първенство в края на годината.

Според "Марка" нито Асенсио, нито Дани Себайос са получавали предложения от Реал за нови контракти. Доскоро се смяташе, че предложения към тях е имало, но те на са ги удовлетворили. На "Бернабеу" предпочитат и двамата да бъдат трансферирани през това лято

През миналия сезон Карло Анчелоти показа, че няма проблем да включва в групата и да използва такива играчи, чиито договори изтичат и за които се знаеше, че напускат. Такъв бе случаят с Бейл, Иско и Марсело.

Милан има интерес към Асенсио, както и клубове от Премиър лийг.

Снимки: Imago