Шампионът на Серия "А" за миналия сезон Милан е взел по-малко пари от телевизионни права, отколкото последният в Премиър лийг Норич. Това показва шокиращо сравнение, направено от "Гадзета дело Спорт". "Росонерите" са получили 77,8 милиона евро, докато "Канарчетата" са напълнили касата си със 105 милиона евро.

Това обяснява и как толкова лесно Нюкасъл надцака Милан в битката за Свен Ботман. Италианците не можеха да си позволят да платят повече от 30 милиона евро за нидерландеца, докато "Свраките" без проблем извадиха почти двойно по-голяма сума.

Най-много пари от телевизионни права в Серия "А" за миналия сезон е получил Интер с €84.2 млн., следван от Ювентус със €77.9 млн., а Милан е едва трети в тази класация със €77.8 млн. По-назад са Наполи с €68.5 млн. и Рома с €64.1 млн. В сметката са калкулирани и парите от продажба на билети, както и от представянето на отборите в различните турнири.

Всичко това още веднъж показва колко голяма е разликата в момента между Серия "А" и Премиър лийг. Английските клубове получават далеч по-сериозни суми и това им позволява да бъдат доста по-силни на трансферния пазар. Това до голяма степен потвърждава думите на президента на Милан, който наскоро заяви, че Серия "А" се е превърнала в Серия "Б" в сравнение с останалите големи първенства.