Спортният директор на ЦСКА 1948 Радослав Здравков говори пред клубния сайт. Армейската легенда заяви, че шест години по-късно не си е променил мнението за случилото се с ЦСКА и допълни, че Любослав Пенев е точният човек, който може да изпълни поставените високи цели.

Здравков е на мнение, че не е добре “червените” да стартират новия сезон срещу Левски, но е сигурен, че футболистите ще покажат армейския дух, който ще им бъде предаден от Любослав Пенев.

“В момента се чувствам удовлетворен, щастлив и изкарвам период, който ме връща назад във времето - 1980 година. Много хора не знаят, но тогава бях наказан от футболния съюз, нямах право да играя дълго време или завинаги и когато ме реабилитираха, се почувствах по същия начин. Много е приятно да работя с мои бивши колеги, с хора, които са закърмени с “червената” идея и имат манталитет на победител. Бих искал да ги споделя: в школата работят Спас Джевизов и Мето Деянов, в селекционния съвет - Мето Томанов и Галин Иванов, във “В” отбора е Дани Моралес, който също го причислявам към един от нашите, във втория отбор е Вальо Илиев. Да не говорим за първия отбор - Любо Пенев и неговия екип. Приноса е на ръководството, което е оценило нашите качества и ни е поканило да работим за развитието на нашия клуб.

Не съм изненадан от факта, че амбициозното ръководство покани именно Любо Пенев. Той е човекът, който може да изпълни целите и задачите. Има коренна разлика в положителния смисъл. Футоблистите се развиват и дават максимума от себе си, когато има ред и дисциплина”, каза Здравков.

“С течение на времето, за разлика от други хора, не съм променял своето мнение. Това, което съм мислил преди 5-6 години, продължавам да го мисля. Това беше честния, точния път. Следваме примера на много европейски отбори. Никога не съм се съмнявал, че отборът ще мине през всички дивизии по най-бързия начин и ще се озове в “А” група.

Ситуацията е малко по-деликатна, няма какво да крия. Това, което се случи - и със стадиона, и с настаняването на другия отбор раздели както публиката, така и ветераните. Аз не съжалявам за нищо. Не съм си променил мнението.

Профилите на Вальо Илиев и Любо Пенев пасват на нашия клуб. Това са хора, които не само разбират от материята “футбол”, но държат на дисциплината и не правят компромиси с нищо.

Идеята е във втория отбор да се развиват млади футболисти. При Любо Пенев има трима от този отбор. Вярвам, че рано или късно ще покажат, че имат място в първия тим.

Ние бяхме за пример в това отношение. Продължаваме да залагаме на млади български футболисти, но реалността е съвсем друга. Просто се прецени, че ако има високи цели, само с български футболисти, без да засягам никого, трудно ще се постигнат успехите.

В началото на сезона, ако имахме малко повече късмет, трябваше да се паднат отбори, които са малко по-назад в класирането. Точно Левски не е подходящ, защото нашият отбор в момента се изгражда. Докато те имат изграден отбор и треньор, който работи много добре от миналата година. Знаем какъв мотиватор е Любо Пенев, знаем нашия армейски дух до какво води. Надявам се да започнем по-различно първенството от миналата година.

ЦСКА е един живот. Аз съм човек, който е стъпил на “Народна армия”, усетил е въздействието на червения екип и подкрепата на публиката. Клубът ни е изградил манталитет на победители. Не е необходимо да говорим кой е на “Народна армия”, кой е истинският ЦСКА. Има най-различни мнения. За мен това е честното, това е истинското. Който е минал през един клуб, не би трябвало да се разделя по какъвто и да е начин с идеите на клуба”, допълни Ради Здравков.