Ситуацията около Жорди Кайседо се заплита все повече, а бъдещето му става все по-неясно. Все още не е напълно сигурно къде се намира еквадореца, като по последна информация той и агентът му Ернан Банято са в Истанбул на почивка.

Всеки ден излизат нови спекулации и къде ще играе футболиста през новия сезон. По последна информация турският гранд Бешикташ иска да отмъкне Жорди за 2.5 милиона евро, пише “Тема спорт”. Бенято от няколко дни е отседнал в едноименния истанбулски квартал и държи връзка с представители на “черните орли”, като ги е уверил, че в договора на играча има откупна клауза в размер на 2.5 милиона евро.

Пред медиите в Еквадор Банято обвини ЦСКА - София, че умишлено прикриват тази опция в контракта му, за да приберат повече пари при евентуален трансфер. От „Армията“ пък контрираха, че агентът постъпва некоректно, като разкрива конфиденциална информация от договора на нападателя.

Интерес към Кайседо има и от страна на мексиканския гранд Тигрес, но в четвъртък “червените” отрекоха в офисите в Борисовата градина да е пристигала оферта от този клуб.

Според турския сайт Mynet.com друг клуб от елита на Турция - Фенербахче, също е следял нападателя, но интересът им отдавна е намалял. Медията твърди също така, че Бешикташ не бърза да купува южноамериканеца, който е едва трети или четвърти избор за върха на атаката на тима.