Стадион „Георги Бенковски” в Пазарджик преди ремонта

 

Има и втори кандидат за съвместна работа с Хебър(Пазарджик). Става дума за английска компания, която вчера е внесла в общината писмо за инвестиционни намерения, съобщиха хора от структурата пред БТА. Тяхната оферта е входирана по официалния ред в Община Пазарджик, но до момента оттам не са отговорили. „Нашето предложение се отнася за цялата структура на клуба – мъжки отбор, школа и подобрения по стадиона. Знаем, че има и друго предложение, от италиански инвеститори, което основно е фокусирано върху първия отбор. Очакваме клубната управа и общинското ръководство в лицето на кмета да избере с кого да работи“, разкри човек, който е част от структурата.

Английският консорциум се финансира от фонд от Дубай и японски телевизионен магнат. Ако участват в Хебър, то това няма да бъде първи футболен проект за тях. Те са ангажирани и с други инициативи. Икономическите им интереси се простират в Южна Америка, Канада, Япония и Дубай, а освен с медии, са свързани и със строителство, както и с възстановителна дейност.

От компанията обявяват, че идеята им не е да стават еднолични собственици, а да работят съвместно с Община Пазарджик, за да бъде защитен и общественият интерес. Връзката е направена от човек от Пазарджик, който има директен контакт с Консорциума. Въпросното лице е обяснило каква е ситуацията в Хебър, нуждата от свежо финансиране. След бърза проверка на фактите, решението било да се изпрати писмо до Община Пазарджик за проявен интерес към футболния клуб.

Хебър(Пазарджик) влезе тази година в Първа лига след 21 години чакане, завършвайки на 2-о място във второто ниво на футбола у нас със 70 точки.

БТА/marica.bg