Хебър, пролет 2022

 

Седем футболисти от досегашния тим на ФК Хебър са получили принципно предложение да продължат кариерата си при новакът в efbet Лига, пише „Марица”. Това са вратарят Петър Дебърлиев, Цветелин Тонев, Октай Хамдиев, Мартин Михайлов, Георги Търтов, Ивайло Михайлов и Емануил Манев. Тепърва обаче ще се уточняват финансовите параметри по евентуалните им бъдещи контракти, стана ясно след срещата им с председателя на УС на клуба Елизар Спасов. По-рано днес той проведе личен разговор с всеки един от състезателите на клуба, спортно-техническия състав и треньорите в ДЮШ-а.

Николай Митов напуска Хебър с вдигната глава, след като пое отбора в Трета лига и го заведе до елита на България

Договорите на досегашния старши-треньор Николай Митов и всичките му асистенти няма да бъдат продължени, като тяхното прекратяване ще бъде с незабавен ефект. В тази връзка предстои оформяне на споразумения, а ръководството на клуба е поело ангажимент за коректно изплащане на всичко заработено до края на отминалия шампионат. Изключения са направени за двамата физиотерапевти на отбора Иван Василев и Георги Делчев и домакина Иван Чорлев, които имат предложение да останат на работа в клуба. Подобно на седемте футболисти и те допълнително ще получат оферта за трудово възнаграждение, която ще имат възможност да акцептират или не.

Вратарят Петър Дебърлиев(в средата) и физиотерапевтите Иван Василев и Георги Делчев(в гръб) получиха покана да останат в Хебър и през новото първенство

Футболистите на Хебър, неполучили предложения за нов договор са свободни да си търсят нов отбор, но повечето от тях вече са си намерили клубове, където да продължат кариерата си.

Рокади предстоят и в школата на Хебър. Вчера досегашният директор Спас Спасов обяви, че е подал предизвестие за напускане. Той мотивира оставката си с оттеглянето от поста спортен директор на Иван Папазов, който го покани на тази длъжност преди 5 години. Почти сигурно поста на Спасов ще поеме бившият футболист на клуба Кирил Божков, който до скоро водеше една от детските формации в школата.

В следващите дни се очаква отговор на още няколко важни въпроса. Първият е свързан с името на новия старши-треньор на мъжете и неговия щаб. Също така и със селекцията на мъжката гарнитура. Все е още не е ясна датата за начало на лятната подготовка на клуба и конкретната програма за нея – лагер и контроли. И не на последно място – къде Хебър ще приема своите съперници.

По информация на „Марица” на 99 % това ще бъде националният стадион „Васил Левски”. Първоначално Хебър бе посочил за свой временен дом стадион „Берое”, но от Лицензионната комисия на БФС не приели опцията само „за първите два домакински мача”, а поискали клубът да депозира договор за наем, за по-дългосрочен период. Заралии не дали разрешение за такова нещо, а от пловдивските Ботев и Локо също се ослушвали за своите стадиони. Вариант бил и стадиона на Витоша(Бистрица), но минималната цена в искания наем спрямо „Васил Левски” довела до крайният избор Хебър да играе на пъпа на София до приключване на строително-ремонтните работи на пазарджишкия „Георги Бенковски”.