Хебър, януари 2022

Председателят на УС на ФК Хебър 1918 Елизар Спасов ще има среща в сряда с футболистите на мъжкия представителен тим, които бяха разпуснати в лятна ваканция веднага след последния официален мач на отбора – победата с 2:1 в Симитли. Сбирката ще има за цел да изясни на първо четене колко от досегашните състезатели на клуба ще продължат договорите си с Хебър. Не е тайна, че на 30-и юни изтичат контрактите на почти всички футболисти, както и този на старши-треньорът Николай Митов/ Изключенията в тази посока са две – Октай Хамдиев и Цветелин Тонев, които имат договори за още една година. Вчера халфът Георги Каракашев премина официално в Локо(Пд) като свободен агент и парафира контракт с черно-белите за следващите 3 години.

Към момента няма информация за други негови доскорошни съотборници, подписали с други клубове. Хебърци ще изчакат офертите на ръководството за следващия сезон, след което всеки ще вземе решение сам за себе си дали ще приеме условията. По неофициална информация няколко от играчите на Николай Митов ще получат нови предложения да продължат кариерата си на „Бенковски“ 200, а други ще потърсят друг вариант за своето бъдеще.

Същото важи и за членовете на спортно-техническия щаб. Очаква се в следващите дни да отпаднат голяма част от неизвестните, свързани с предстоящото участие на пазарджилии в efbet Лига. Преди седмица кметът Тодор Попов анонсира готвени промени на всички нива в клуба – футболисти, треньорски щаб, ръководство, школа. Очаква се да се обяви и името на нов партньор на Община Пазарджик в издръжката на мъжкия отбор с произтичащите от това отговорности и ангажименти.

Димитър Комсийски/marica.bg