Централният нападател на ЦСКА 1948 Александър Колев разкри, че през цялата миналата седмица на него и съотборниците му е казвано, че при равен резултат на "Лаута" и загуба на Берое в Кърджали. Припомняме, че "червените" пропуснаха класиране за бараж за Лигата на конференциите, макар че куриозно се радваха след равенството с Локомотив (Пловдив). Колев не уточни кой точно е заблудил "червените" относно регламента в efbet Лига.

"Цяла седмица ни беше казвано, че ако Арда победи Берое, а ние свършиме хикс, се класираме ние, защото се гледат двата гола от редовния сезон. А срещите от редовния сезон бяха в наша полза. Беше ни съобщавано цяла седмица, че ако Арда победи, хикс ни устройва. Поведоха, ние чухме, че са вкарали и после достигнахме до равенството, но... 

Допуснахме по лесен начин Берое да ни изравни в 90-ата минута с човек по-малко, иначе щяхме да сме пред тях, но хора сме и правим грешки, във футбола стават грешки. Можем само да си вземем поука. 

В Полша динамиката е по-голяма от тази в българското първенство със сигурност, атакува се постоянно, чисто технически не ни превъзхождат, но работят много за тактика и физика. За стадиони, бази не говоря, защото ние сме все едно в XIX век в сравнение с поляците. В България не се набляга на физическата подготовка на младите футболисти, те не ни превъзхождат чисто футболно", заяви Алекс Колев в "Студио дерби".