Хебър, пролет 2022

 

Отборът на Хебър победи с 2:0 Добруджа в мач от 34-ия кръг на Втора лига. Успехът за тима от Пазарджик дойде през втората част, като първо Китан Василев откри в началото, а в края на мача Емануил Манев оформи крайната победа на тима.

С успеха си днес Хебър е на четвърта позиция, която дава право на участие в плейофа за влизане в efbet Лига. Тимът е с 58 точки в актива си. Добруджа от своя страна е на 15-о място с 36 точки и все още не може да е сигурен за мястото си в дивизията.

През първото полувреме опасностите пред двете врати почти липсваха. За гостите с точен удар в 21-а минута се отчете Андриан Димитров, но стражът на хебърци Петър Дебърлиев внимаваше и изби в корнер насочената към мрежата му топка. За Хебър най-чистата ситуация се откри пред Тото Чаворски, който не успя да вкара с добавка от близо избита от вратаря на Добруджа Димитър Илиев топка, насочена с удар на Евгени Игнатов от границата на пеналта.

През втората част Хебър бе доста по-настървен в търсене на 3-те точки от мача и в крайна сметка ги постигна.

Не бе изминала първата минута след антракта, когато Китан Василев завърши резултатно кратко мелле в пеналта на добричлии – 1:0. Последваха още две възможности за домакините да решат всичко.

Най-напред Емануил Манев затрудни максимално Димитър Илиев след пас на Живко Петков. Малко след това и самият Петков изпусна добро положение с глава. Гостите също имаха чиста ситуация при 1:1, но Андриан Димитров не успя да накаже колективно заспиване в отбраната на Хебър при едно на пръв поглед банално центриране от фаул. В заключителните акорди Добруджа се оголи още повече и две минути преди изтичане на редовното време получи нов гол. Евгени Игнатов подаде към Емануил Манев, който с техничен удар в далечния ъгъл направи Димитър Илиев безпомощен – 2:0. До края на мача Живко Петков пропусна да направи победата на хебърци класическа.

Хебър: Петър Дебърлиев, Томислав Папазов, Радослав Терзиев. Ивайло Найденов(69-Георги Търтов), Цветелин Тонев(к)(78-Мартин Вълчинов), Олег Димитров(65-Александър Бастунов), Евгени Игнатов, Тодор Чаворски(59-Георги Каракашев), Китан Василев, Емануил Манев, Ивайло Михайлов(46-Живко Петков)

Добруджа: Димитър Илиев(к), Якуб Идризов, Ивайло Минчев, Мирослав Начев, Ахмед Адемов, Данаил Димов(57-Григоре Кошкодан), Божидар Чуканов, Мартин Максимов, Петър Петров(75-Соу Яя), Андриан Димитров, Денислав Станчев

Гл. съдия: Георги Давидов(В. Търново), ас. съдии: Милен Арабаджиев(В. Търново), Венцислав Банчев(Ловеч)

Ж.К.: Радослав Терзиев, Евгени Игнатов, Ивайло Михайлов(Хебър)

Стадион: „Г. Бенковски“, Пазарджик, 600 зрители

marica.bg