Президентът на Хебър Иван Папазов отрече появилите се преди двубоя със Септември София информации, че клубът обсъжда освобождаването на старши треньора Николай Митов. Дори и след поражението от столичани босът на пазарджиклии е категоричен, че Митов остава и че не е ставало и дума за раздяла с него. Бившият наставник на Левски пое Хебър през есента на 2018-а, още в Трета лига.

„Не зная откъде излиза тази информация. Нали видяхте кой води отбора срещу Септември София – Николай Митов. Странно е защо всичко стана точно преди този двубой. Футболистите ми звънят през 10 минути, че ще им сменяме треньора и това влияе. Кой си го измисли това, не знам… За какво да си ходи Митов?! Ние нямаме амбиции да влизаме, още не сме готови за А група. Да, ако стане, ако се случи, не може да го спрем и ще търсим варианти за елита. Пак питам, за какво да сменя Митов? За това, че надиграхме категорично Радомир, вижте владеенето на топката, но паднахме след автогол. Те не стигнаха до вратата ни. Не може един треньор да се сменя толкова лесно. Ние работим с него вече три години и половина и постоянно си надграждаме. Още миналата можеше да влезем, ако бяхме оставили Андриан Краев, вместо да отиде в Левски. Но защо да спираме развитието на момчето. Сега виждате каква роля има в състава на Левски. Ние имаме още други такива момчета и това целим. Нямаме болни амбиции за А група. Няма нито осветление, нито нищо… Не мога да давам 12 хиляди лева на мач на Крушарски за наем на „Лаута“, или на който и да е друг. Феновете имали претенции към Митов и отбора. Ами и аз имам претенции към тях. Колко фенове дойдоха на мача със Септември в София – 15-20 човека. На домакинските ни срещи също ги няма – идват по 400-500 човека. Не може всеки да вика: А група, А група. Хубаво, но дайте да погледнем в елита как става. Какво ни е нужно за там“, ядосан бе Папазов пред „Тема Спорт“.

„За три години Митов го смениха 18 хиляди пъти. Каква е тази смяна, аз не мога да се начудя вече. След всяка загуба Митов го махаме. Ама той не е в Левски, а е в Хебър Пазарджик. Нашата цел е да изкараме футболисти и да играем футбол. Мен не ме интересува А група, какво да правя там. За елита трябва да имаш и спонсори, осветление, бюджет… Не искам да сме асансьор. Ако футболистите направят така и стане да влезем, тогава ще узреем и ние като ръководство. Но никога не съм поставял такава цел. Само ние ли падаме? Ами Етър, ами Спартак Варна? Тях какво трябва да ги направят. Ние в момента сме на две точки от третия Миньор, но имаме и мач по-малко. Имаме и да вземем служебно 3:0 срещу Левски Лом. Така че не знам защо е цялата тази драма. Нито е свършило първенството, нито сме загубили шансове. Сега имаме и пряк мач със Спартак Варна. Ако някой гледа футболно на нещата, ще ги разбере. Спадове има във всеки клуб по света“, добави Папазов.