Хебър стартира кошмарно пролетта, след като в 5 мача записа само 1 победа, но според запознати затова си има и сериозна причина. И тя е свързана с пари. На стадион „Георги Бенковски“, както и на доста други места у нас, е настъпило сериозно свиване на бюджета за пролетта, твърди „Мач Телеграф“.

И макар футболистите да са приели новите условия, то явно има сериозен спад в мотивацията при някои от тях. Особено по-опитните, на които се разчита да водят
младите в мачовете.

Все пак в Пазарджик ще използват паузата, за да вдигнат отбора, защото целта Първа лига все още не е отпаднала. Хебър в момента заема мястото, което дава право за участие на бараж в елита. А освен това все още изостава само на 2 точки от третото място, където се настани Миньор след победата с 1:0 над Спортист. Следващите два мача ще бъдат решаващи за амбициите на тима. Първо Хебър гостува на Септември в София, а след това приема Спартак Вн.

„Има още много мачове до края на първенството. Всичко в тях може да се обърне. Вижда се, че не сме единствените, които изпитват проблеми през пролетта“, смятат в Пазарджик.