Щурм (Грац) сложи край на доминацията на Ред Бул Залцбург и стана шампион на Австрия по футбол за първи път от 2011 година насам. Така беше спряна серията от десет поредни титли на „червените бикове“.

В последния кръг от групата на шампионите в австрийската Бундеслига тимът на треньора Кристиан Илцер спечели домакинския си двубой срещу Аустрия (Клагенфурт) с 2:0.

Успехът беше изкован в заключителната третина от мача. Грегори Вютрих откри резултата в 69-ата минута, а в последната минута Амади Камара оформи крайния резултат.

Така Щурм (Грац) завърши с две точки пред Ред Бул Залцбург и оформи дубъл за сезона, след като взе и Купата на Австрия в началото на месеца след успех с 2:1 над Рапид (Виена) на финала.

В последния си мач за сезона тимът от Залцбург записа впечатляващ успех със 7:1 като домакин на ЛАСК (Линц). Второто място в класирането означава, че „червените бикове“ ще трябва да преминат през квалификационните кръгове на Шампионската лига, докато Щурм (Грац) получава директно място в основната част от турнира.